ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ


Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ο σύλλογος μας, μαζί με τον σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» και  την «Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας» καθώς  και την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας Δήμου Ηρακλείου  πραγματοποίησαν  στο χωριό μας την κυκλοφοριακή δράση «Με τον Τάλω οδηγό, ποδηλάτη και πεζό» Η δράση αφορούσε παιδιά ηλικίας 5 εως 12 ετών. Στην εκδήλωση από την αρχή έως το τέλος ήταν μαζί μας ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Family 89,5 Fm κάνοντας ζωντανή εκπομπή απο το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής.

Οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας, έφεραν τα παιδιά τους στις 11;30 μαζί με τα ποδήλατα τους, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Τα παιδιά μπαίνοντας στο σχολείο, έπαιρναν ένα καρτελάκι όπου εκεί επάνω γράφαμε το όνομα του παιδιού μαζί με έναν αριθμό ώστε να μπορεί στο τέλος το παιδί,να συμμετέχει σε μία κλήρωση,όπου θα κληρώναμε 2 ποδήλατα, κράνη και αξεσουάρ ποδηλάτων.Όλα τα παιδιά στην συνέχεια  μπήκαν σε μία αίθουσα όπου παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με την  ασφαλή ποδηλασία και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην συνέχεια  μετά την παρουσίαση χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάθε ομάδα περνούσε από την αίθουσα όπου υπήρχαν τα   επιδαπέδια παιχνίδια: «Περπατώ, Ποδηλατώ κι Οδηγώ με ασφάλεια» και στην συνέχεια παρακολούθησαν μια βιωματική προσέγγιση για την ορθή οδηγική συμπεριφορά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο προαύλιο χώρο του σχολείου. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση, καθώς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας, ώστε να μάθουν τα παιδιά μας από μικρά να οδηγούν με ασφάλεια και να σέβονται των Κ.Ο.Κ.